“Sebesar-besar kebajikan itu ialah berakhlak dengan akhlak yang baik, dan dosa itu ialah perasaan bimbang dalam jiwa dan engkau tidak suka keadaan itu diketahui oleh orang lain”.

Saturday, June 13, 2009

Gambar

Aku rakamkan gambar ini dengan camera handphone aku yang serba tak canggih. Taman Burung di KL. Bayaran masuk agak mahal tapi berbaloi. Banyak spesis burung ada disini, sesiapa yang suka ambil gambar burung..ala2 birdwatch di fraser hill tu, mesti enjoy tapi yelah keseronokan mengintai aksi burung yang lebih natural eloklah di rimba. Disini, burung pun dah pandai nak posing..dah biasa sangat tengok manusia.



Ini pulak Pantai Kemasik di Terengganu. Aku ambik gambar ni pakai kamera h/p yg sama. Elok pulak 3 batang pokok kelapa interframe dalam gambar ini. Pertama kali sampai disini tahun 2007 dengan kawan-kawan office. Masa tu takde gerai lagi. Last year aku pergi bawak Faris singgah jap disini menikmati air batu campur dengan laksa sambil menikmati keindahan yang pantai disini.Adala 3, 4 gerai dibuka, ramai jugak orang singgah. Bagi aku,tempat ni ala-ala R & R dekat highway , tempat melepaskan lelah sebelum tiba di kuantan. Kalau ada wifi kat sini lagi lama aku lepak barangkali.

Gambar ini ketika aku dalam perjalanan mencari Sutra Beach Resort..aku jauh tersesat. Alang-alang aku snap gambar ni dari dalam kereta sambil memandu. Jalan clear beranilah..
Aku suka pergi ke pantai timur. Ada satu ketenangan . Mungkin sebab pantai dan kebiruan air laut..dan mungkin sebab aku gian dengan nasi dagang originalnya. Segalanya begitu perlahan di sana..aku tak pening nak pikir masa. Takde benda yang aku nak kejar..sekurang-kurangnya untuk sejenak.

No comments:

Sharing Is Caring