“Sebesar-besar kebajikan itu ialah berakhlak dengan akhlak yang baik, dan dosa itu ialah perasaan bimbang dalam jiwa dan engkau tidak suka keadaan itu diketahui oleh orang lain”.

Wednesday, February 25, 2015

Gua Punya Suka

Lama gila kut aku tak update..dah dekat 3 tahun. Pecah rekod rasanya..bila aku check last entry masa tu baru bergelar isteri..sampai dah keluar sorang hamba Allah pengikat kasih aku dengan suami. Alhamdulillah..dah setahun 3 bulan dah pun dia. Anak dara aku yang aku namakan Naaelah Ar Rahmah. Abang yang sulung pun dah darjah 3 dan makin chubby.. adik dia pun bakal nak mengikut jejak abangnya aku rasa..cuma maknya jer naik turun naik turun. Dok dan nak besar2..

Finally aku dah move back to Kedah..talking bout leaving Kedah for almost 22 years and now coming back to the house i was raised..our own very house. Memang a bit awkward. It's like a new chapter and environment walaupun aku dulu 17 tahun duk rumah tu.

Life is never been easy buat aku dari day 1 sampai la, but i get through tough and rough days by rowing my life with being humble to Allah..and always hope Allah help me find my moment of happiness. This entry will be the first chapter of a new shift in my life..aku dah terminate akaun FB dan looking forward on writing. Why is that???!!! Basically blog lebih bersopan santun dan bisu compare to FB yang memberi peluang orang menilai hidup aku dengan perspektif yang ampeh. Dan aku giler muak dengan karekter orang yang macam2 dalam tu..atau juga orang yang muak babun dengan aku.

But one thing aku suka, dalam blog ni..i can write and write and write as long as the pages like me..whereelse in FB my writing stop at an instance bila start tengok orang bagi killer comment..dan sebab aku ni memang jenis tak reti nak meluahkan perasaan pada orang..aku selesa bangat luahkan ajer melalui writing..so be it.

Blank pages are my friends..

Cheers



No comments:

Sharing Is Caring